top of page

Skraldemand om dagen - stripper om natten.

Da jeg tog uddannelsen som yogalærer, arbejdede jeg som skraldemand om dagen og stripper om natten. Bare for at give dig et lidt bredere billede af hvem jeg – også - er.

Jeg var nysgerrig og ville udfordre mig selv, udforske min femininitet og se en anden del af samfundet. Det blev et af de bedste ”kvindekurser” jeg nogensinde har oplevet. Udover at jeg lærte at blive en ferm poledanser i kostumer, fik min selvtillid som kvinde et kæmpe boost, jeg lærte at acceptere min krop som den er, jeg oplevede nogle kvinder, der har nogle helt andre hårde vilkår – og så lærte jeg mere om mænd det ene år, end hele mit 24 årige liv sammenlagt. Det blev startskuddet på min karriere som psykoterapeut, fordi jeg oftest endte med at stille dybe spørgsmål til de mænd, der havde fundet vej ind i klubben, enten i deres ensomhed og sorger eller i festligt vennelag til polterabends eller med forretningskunder. Det resulterede flere gange i at jeg sad og omfavnede grædende mænd, der ønskede at forbedre sit liv.

Celestine dans

Da jeg var 24 år gammel, hørte jeg om en bekendt der var startet som danser på en natklub. Hvor vildt, tænkte jeg og syntes virkelig godt om ideen. Syntes det var virkelig spændende og genialt med tanken om at udfordre og udvikle mine feminine sider ved at arbejde som danser og endda tjene penge på det! Mine to veninder Maja, Anna og jeg besluttede os for at søge job på samme klub og bruge det som studiejob. En aften var vi inviteret til jobsamtale på samme natklub på Vesterbro, der på det tidspunkt lå ved siden af datidens Touché bar. Vi var den aften til fest i Art money´s atelier lokaler på Gammel Køgelandevej og måtte forlade festen for vi skulle jo til jobsamtale, og kørte i Majas gamle lille dyt til Vesterbro.

Vi ankommer til hjørnet af Vesterbrogade og Victoriagade, der hvor Touchebar ligger. Lige ved siden af ligger natklubben Leslee. Det er syret det her. Vi går derind og det føles vildt. Ikke nok med at det vækker fnis og smil at gå ind sådan et sted her, så syntes jeg det er helt vildt morsomt at vi faktisk er på vej ind på denne stripklub for at have en jobsamtale!

Med en chef der hedder Slim (skal udtales på engelsk og ikke dansk). Også selv om hans hår ligner noget der har været udsat for 1 kg hårgele – så skinnende er det og sidder helt slikket ind til hans hoved. Samtalen går godt og det virker som om vi sagtens kan blive ansat. Vi skal blot aftale et møde, hvor vi kommer og danser – på scenen - så han kan se at vi kan. Jeg er jo vant til at optræde, både med teater og danseforestillinger, så det tror jeg sagtens jeg kan.

Det hele går som smurt og vi får aftalt første dag hvor jeg skal komme på arbejde. Jeg kommer en aften alene, for Maja og Anna kunne ikke den samme aften som mig. Så jeg hopper ud i mit nye job som danser på en natklub helt alene. Jeg smager lidt på ordet stripper – og med meget store sommerfugle i maven og et kæmpe grin på læben over mit vilde liv, cykler afsted fra kollektivet på Amager, hvor jeg bor, ind mod Vesterbro. Skal være der før kl 22 og gøre mig klar i flot kjole og høje hæle, inden dørene åbner kl 22. Jeg har forberedt nogle sexede kostumer jeg skal danse i og to forskellige musik numre til mit show – som jeg stadig ikke aner hvordan bliver. Det er ren improvisation.

Der er en helt speciel lugt og luft i klubben. Af indelukket, mørk hule med tykke gulvtæpper og sofaer der aldrig ser dagens lys, blandet sammen med duften af champagne og røg fra røgmaskinen. Jeg får gjort mig klar og lidt i 22.00, sætter jeg mig ud i baren sammen med de andre piger der er mødt ind på arbejde.

Reality check. Her sidder jeg på en stripklub sammen med 3 andre unge piger, der alle er fra Estland. To er helt afblegede, den tredie har farvet håret sort og er så tynd, at hendes silikonebryster ligner to æbler på en pind. De andre piger ser billige ud og til salg. Og her er det tanken kommer ind: ”Hvad laver jeg her?”

Jeg mærker en blanding af nervøsitet og urkomisk begejstring over at opleve noget så anderledes og fuldstændig absurd langt væk fra min normale virkelighed! Jeg er jo en pæn pige. Endda en spirituel vegetar, der er ved at uddanne sig til yogalærer. Ny tanke: ”Gad vide om der findes andre spirituelle yogalærere, der arbejder som stripper på en natklub?” Syntes selv det her er helt vildt langt ude, men også fedt og modigt. Har det som om jeg gør noget stort, som ikke mange andre ville turde. Jeg er en lysende sjæl, der tør bevæge mig ind i livets mørkeste, mest snuskede kroge for at sætte mig ind i hvordan livet er der og lære noget nyt. Jeg tager ikke afstand med frygt eller fordømmelse, men kommer med et åbent og nysgerrigt sind. Jeg ser det som en mulighed for at udforske og udvikle mine feminine sider.

Pludselig kommer der gæster....og vi er på! Nu gælder det om at smile og få gæsterne til at købe noget champagne. Vi må ikke ”drikke” andet, da champagnen er dyr og det eneste vi tjener penge på, er at få gæsten til at købe, og således få lov til at sidde med pigerne. Efter noget tid, er det min tur til at gå på scenen. Jeg har givet bartenderen Per mit musik og går ud i det lille omklædningsrum for at gøre mig klar. Skifter min sorte lille kjole ud med et cowboy kostume med kort hvid nederdel, hvid skjorte bundet op ved maven og en hvid cowboyhat med sølvstjerne på. Jeg har anskaffet mig nogle meget høje pink lak støvler med snørrer hele vejen op af skaftet og de er drøn hotte!!

Jeg står klar bag den lille dør som jeg holder på klem. Startjinglen lyder og det betyder at det er nu! Så går min musik i gang og røgmaskinen blæser røg ud og gør scenen mystisk. Der er farvet lysshow idet jeg træder ud. Wow. Scenen er min og min valgte musik spiller på fuld tryk. (”Don´t you wish your girlfriend was hot like me”) Jeg har en fest og giver den gas med al min opfindsomhed og udforsker scenerummet med stangen, scenekanten, spejlvæggen. Jeg danser frækt og nyder at føle mig stærk og smuk. Jeg har det virkelig i mig! Efter ca 3½ minut skifter musikken til det andet musikstykke jeg har valgt og nu handler det om på frækkeste, drillende måde at strippe alt mit tøj og undertøj af! Slutter af med at stå tilbage helt nøgen i høje lakstøvler og cowboyhat. Smukt det var det!

Det er fantastisk at stå på en scene og opleve at eje dette øjeblik. Scenen er din. Musik, lysshow, røg-effekter. Du har tid, rum og publikum – og i dette fokuserede satte tidsrum, total udtryksfrihed som kvinde til at udstråle dine indre kvaliteter, din fysiske skønhed og kreative påfund – i total nærvær og opmærksomhed fra et publikum der støtter og beundrer dig. Dette burde enhver kvinde opleve. I disse trygge og satte rammer, kan jeg udforske og udtrykke mine egenskaber som kvinde. Det føles som en legeplads og et kvinde-boost kursus. I virkeligheden er det mit studiejob, som jeg tjener penge på.

Når det lykkedes at få en mand til at købe champagne og sidde med dig i en sofabås, bruger jeg tiden med dem til at stille dybe spørgsmål om deres liv, hvordan de har det og indirekte om der er noget galt, siden de hænger ud på en stripbar? Størstedelen af de mænd der kommer her, er midaldrende og i livskrise over deres ægteskab eller job. Oplever flere gange at sidde med en fuldvoksen mand, grædende i mine arme og have en følelse af at være en engel i forklædning, der lægger mine vinger om disse sårede mænd, og lytter til deres smerte og guider dem til at finde håb og mening i deres situation. Det hænder at der kommer en gruppe unge mænd, og med dem er det bare sjovt og føles som at være på en bytur – bortset fra at vi pludselig afbrydes af at jeg pludselig skal op på scenen og optræde som stripper.

Jeg lærte mange ting i de 10 måneder jeg arbejdede på Leslee, udover at lave frække danseshows, poledance og skænke øl fra et fadølsanlæg og styre sceneshows med musik og røg som bartender. (Blev oplært spontant til at være bartender, fordi Per en dag ikke kunne komme! Har ikke drukket alkohol siden jeg var 18 år og ALDRIG rørt ved et fadølsanlæg. Total griner at jeg på mit 6. år uden alkohol, står og skal servere fadøl på en stripklub på Vesterbro. Jeg syntes selv det her er komisk og kan slet ikke tage det alvorligt. Jeg tjener faktisk penge på det her, men føler det er en stor leg – får da lidt nerver på, når der står en gruppe voksne mænd og forventer en fadøl der ikke er halv øl/halv skum!)

Ved at anerkende og lege med mine feminine sider igennem shows med musik og kostumer, fik jeg en virkelig stærk selvtillid og selvindsigt i mine kvaliteter som kvinde. Jeg udviklede nye og stærke sider i mig selv, jeg ikke ville have fundet i en almindelig hverdag. Alle burde have en scene med lyseffekter og røgmaskine! Jeg lærte en masse om mennesker og så deres livsvilkår og hvad der driver kvinder til prostitution og mænd til at søge det. Alle søger frihed. Nogle ved at rejse til et andet land og tjene gode penge, de så sender hjem til det barn eller de fattige forældre de har efterladt derhjemme. Mange af dem er østeuropæere der søger lykken i Vesten. Nogle af dem bliver beruset af de hurtige penge og køber pelse og guldsmykker, i stedet for at sende dem hjem til det de er rejst fra. Andre søger friheden ved at finde et pusterum hos en kvinde der tager imod dem uden kritik og krav, om ikke andet blot for en stund at føle sig elsket og anerkendt.

I virkeligheden lægger alle svarene om hvad der driver folk så langt ud, i en søgen efter kærlighed og frihed. Jeg lærte at have dyb medfølelse med disse til tider triste skæbner og bruge min tid på natklubben til at spørge og lytte og give min opmærksomhed til ensomme mænd og desperate kvinder. Det var måske i virkeligheden i disse sene nattetimer, i klistrede champagnesofaer, at jeg plantede de første frø til at blive terapeut...?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page