top of page

Hvad er tantra?

 

Tantra er videnskaben om bevidsthed og energi, som hovedsageligt bygger på at opleve de mest intense og kraftfulde tilstande gennem sanserne for dermed at udvide bevidstheden. Via ubetinget kærlighed til hinanden vil man gennem Tantra kunne opleve, at den seksuelle forening bliver længere. Manden kan bedre styre sin seksuelle energi og få indadgående orgasmer uden sædafgang, og begge parter kan opleve lange orgasmer der leder til ekstase og transcendens af sindet.

 

En af de største nøgler i Tantra er, at den seksuelle energi skjuler det største potentiale for transformation og udvikling af det menneskelige væsen. Vi kan bruge vores seksuelle energi som et værktøj til at opnå den højeste ekstase, i mødet med vores elskede. Blandt alle de oplevelser vi kan have som menneske, er den erotiske forening, fuld af kærlighed og transfiguration mellem en mand og en kvinde, en af de dybeste og stærkeste.

 

Den seksuelle dynamik er den mest kraftfulde fysiske oplevelse og på samme tid, så let tilgængelig, og Tantra giver en metode til at omdanne det til en åndelig oplevelse af fornyelse og ekstase.Den seksuelle energi er en af de stærkeste generatorer til intense tilstande vi har, og bruges den på en viis og kontrolleret måde, kan det være den udløsende faktor for vækkelse af guddommelige niveauer i vores væsen.

 

Tantra betyder bl.a værktøj/redskab og indeholder en lang række metoder til at opnå denne forening med det guddommelige.

 

Yoga betyder forening. Og yoga er en uadskillelig del af tantra.

 

Det som i tantra betegnes som bevidsthed, repræsenter den maskuline pol, og energien repræsenterer den feminine pol. De 2 tantriske principper kan deles op i 2 kolonner:

 

Bevidsthed                                                       Energi

Centrering                                                        Bevægelse

Søjle                                                                    Cirkel

Maskulinitet                                                     Femininitet

Perspektiv                                                         Væren i nuet

Yang                                                                    Yin

Shiva                                                                   Shakti

Lingam                                                               Yoni

bottom of page