top of page

Interview med Celestine. Jeg "ser" folk.


Celestine i Edens Have

Jeg mødte Celestine på den lokale café til en snak om hendes arbejde som tantra terapeut. Celestine accepterer op til 25% betaling i artmoney. Hun håber, at det kan tiltrække kreative mennesker til hendes forretning, EdensHave. Her er, hvad hun fortalte. Lars Christian Kræmmer fra Artmoney interviewer Celestine Andersen. Hvad er det, du kan i dit virke? Jeg kan se folk. Jeg kan se ind i dem. Både som fotograf, som terapeut og som tantralærer. Det er de tre felter, jeg opererer i. Uanset hvad jeg laver, så handler det om at se folk. Det fascinerer mig helt vildt.

Og

hjælpe dem med at se sig selv. Og se hinanden. Har folk svært ved at se sig selv? Ja. Især når de er i et parforhold. Så mudrer de rundt i at føle sig misforstået og have brug for at forsvarer sig selv og kridte banerne op og markere, at det er det her jeg er, eller det her jeg vil have.

Der er mange, som ikke føler sig set og hørt, og så begynder de at skændes og kæmpe for at få deres behov dækket eller pege fingre ad hinanden. Når jeg har par i terapi eller på kursus, så hjælper jeg dem med at se og forstå sig selv og hinanden.

Og det giver en kæmpe forløsning. De bliver mere forelskede i hinanden og går derfra glade med en fornyet indsigt og nogle værktøjer til, hvordan kan de fremadrettet bedre kommunikere og være intime med hinanden. Det giver en fin åbning og spænding, når de forstår, nå, det var dét, du ville have? Nå, dit behov er dét her? Hvis de egentlig elsker hinanden, men bare er røget lidt på afveje, så vil de gerne gøre sig umage for at give hinanden dét, når de forstår, hvad det egentlig handler om. Når du har haft dem i terapi, kan du så se, at de opfører sig anderledes? Ja. Det kan jeg sagtens. De bliver mere kærlige med hinanden. Og de sætter sig tættere. Måske lægger en hånd på hinandens arm eller ben. De siger det til mig, når vi sidder i en session, at det er dét, jeg har forsøgt at fortælle min partner i årevis. Nu kan jeg endelig se, at dét er blevet forstået. De har bare ikke formået at kunne kommunikere det klart til deres partner, hvad de har haft behov for. For mig er det super tydeligt, når jeg sidder med et par, i dét de siger og i den måde de bevæger sig på. Så kan jeg se, at det er dét her, som manden eller kvinden prøver at formidle. Der er også ret mange ting, som virker ret klassiske i, hvad vi søger som mand eller kvinde. Det er ikke altid, at vi forstår det, fordi mænd og kvinder kan være ret forskellige i deres grundbehov og vilkår. Er det dit afsæt, at du betragter mænd og kvinder som forskellige? På visse planer, ja. Bare dét at mænd har kønsorganer der går ud af kroppen og kvinders kønsorganer går ind i kroppen. Det ser jeg, kan gøre en stor forskel på, hvordan vi agerer seksuelt, biologisk og psykologisk. Seksuelt og følelsesmæssigt ser jeg en tendens til at kvinder oftere søger nærvær og kærlighed, hvor mænd oftere søger frihed. Man kunne også sige at kvinder ønsker fylde og mænd ønsker tomhed.

Selvfølgelig er der nuancer af mennesker. Der er kvinder, som er meget handlekraftige og mænd, der er enormt følsomme. Så det er ikke sort/hvidt, men der er nogle ting, som gør, at vi alligevel er forskellige, og det synes jeg ofte holder stik. De fleste par jeg sidder med får en forløsning, når de forstår min vinkel og er enige med de ting, jeg formidler. Jeg er altid åben for, at tingene kan være anderledes. Jeg prøver ikke at proppe folk i en kasse. Jeg prøver mere at spørge ind. At være nysgerrig på, hvordan er du egentlig? Jeg er meget nysgerrig. Og så tror jeg, at jeg har en facon, der er meget kærlig og anerkendende. Og det gør, at folk føler sig trygge. Hvad er din baggrund? Jeg er uddannet psykoterapeut, og der lærer man selvfølgelig nogle værktøjer til at aflæse folks signaler. Men jeg tror altid, det har væreten stor del af min personlighed at betragte mennesker. Jeg var et meget observerende barn, der elskede bare at sidde og kigge og var nysgerrig på, hvad lå der bagom, og hvad tænkte og følte folk. Så evnen har jeg nok altid haft, men jeg er bare blevet bedre. 18 år med tantra har også givet mig nogle redskaber til bedre at forstå det maskuline og det feminine.

Jeg er også uddannet som tantralærer og tantramassør, så jeg kombinerer terapi og tantra. Kan du forklare mig lidt om din tantra baggrund og hvordan det hjælper i parterapien? Tantra handler i bund og grund om at finde balance som menneske. Og at anerkende, at vi både har en krop og en ånd. At finde en balance mellem noget materielt og noget spirituelt. Vi kan ikke se bort fra, at vi har en krop, og at vi lever i en verden med et hjem, et job og måske et familieliv som også skal passes. Men set gennem tantraens briller, så er der også en sjæl og en ånd og en forbindelse til noget højere.

Så det handler om at finde en balance mellem det højere inde i os selv og samtidig forbinder os med andre mennesker i en fysisk verden. Det kunne godt lyde religiøst. Er det noget religiøst? Nej. Det er meget pragmatisk. Tantra er mere en videnskab. Det er ikke en religion eller en filosofi.

Den er ikke baseret på overbevisning men mere på at teste en masse ting af for at se, hvad virker.

På den måde er det tættere på en videnskab end noget andet. Tantra betyder ”værktøj.” Det er både en levevej, men det er også et middel til at opnå noget. Det ”noget” handler om at sætte sig et mere bevidst mål i livet. At ville udvikle sig og leve mere nærværende.

Det kunne være et ønske om at leve et mere intenst liv, at opleve en større kærlighed eller at blive mere bevidst i sit liv og vågne mere op som menneske. Vi har alle et kæmpe potentiale for at være et fuldt ud vækket menneske, som har det super fedt. Men de fleste går nok rundt i deres egne begrænsninger uden at vide, hvad de overhoved kan som væsen eller som krop. Tantra er for dem, der er nysgerrige og mærker at der må være noget mere. Hvad kunne være de store udfordringer i et parforhold? De to største udfordringer, jeg støder på hos par, er kommunikation og sex. Det dér med vedvarende at holde sit sexliv intimt og fyldestgørende. Er det hyppigt nok og intenst nok? Får man dækket sine behov? Det kan også være kommunikationen, hvor folk misforstår hinanden og taler til hinanden på en måde, så man ikke forstår det, eller hvor det ikke føles rart.

Og så lukker man i, fordi, man føler sig angrebet. Det er de to største pæle, der stort set altid dukker op. Hvorfra driver du din virksomhed? Jeg arbejder fra to adresser. Når jeg har et par i forløb, så er det hjemme hos mig selv i ”Katoffelrækkerne” på Østerbro. Når jeg underviser i tantra-massage eller har kurser eller større grupper, så er det inde i SoulFitness på Skindergade, hvor man kan leje et behandlerrum eller en sal. Så begge steder foregår i København. Kan man betale delvist med artmoney hos dig? Ja. Som det er nu, så har jeg sat den til 25%, så man kan betale op til en fjerdedel i artmoney.

Jeg er selv kreativt tænkende, og jeg synes det er en super sjov idé at gøre det muligt for forskellige slags mennesker. Det man som udgangspunkt kan købe for artmoney er parkonsultationer.

Enten som en del af et forløb i tantra-træning eller som parterapi.

Det er ikke nogen krisehjælp, men mere et forløb, hvor man får nogle værktøjer med hjem til at komme tættere på hinanden.

Du kan læse om http://artmoney.org/ her. Det gør mig virkelig lykkelig og tilfreds at arbejde med par.

At se de åbner op og får et bedre kærlighedsliv med hinanden.

Du kan finde og kontakte Celestine her:

Læs om Tantra træning for par her.

Læs om Tantra terapi for par her.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page