top of page

Sådan bruger jeg tantra privat


Bliver en tantramassør aldrig træt af kærtegn? Få svaret her:

Jeg tog fat i tantra-massør og -behandler Celestine, der netop er flyttet tilbage til København, efter seks år i selvvalgt eksil i Aalborg, for at tale lidt om, hvordan hun bruger tantra i sit privatliv.

36-årige Celestine har været i tantrauniverset, siden hun var 18, og jeg var så heldig at møde hende for seks-syv år siden, hvor jeg fik en vidunderlig massage.

Her på min blog behøver jeg heldigvis ikke nogen journalistisk krog, aktualitet eller relevans og kan derfor gå lige til det, jeg synes er mest interessant:

Hvordan mennesker, der arbejder og brænder for noget erotisk, integrerer det i privatlivet. Hvordan de tænker over deres valg og deres arbejde. Hvordan de fagligt og personligt forholder sig det mest fascinerende i verden: Kønnenes (parrings-)dans.

Polaritet

Celestine lægger ud med at dele sine tanker om det kvindelige og maskuline og om hvor afgørende polariteten mellem manden og kvinden er.

– Først og fremmest betyder det at have energi at have overskud og vitalitet. Jo mere friske og energiske vi er, jo nemmere er det at forblive vågen og nærværende og have overskud til at være i en god tilstand – også sammen med vores partner.

– Når jeg snakker om femininitet og maskulinitet, mener jeg, at vi som mænd og kvinder, skal turde dyrke vores køn. At vi som kvinder har en indbygget femininitet, der gør, at det ligger i vores natur at være følsomme, bløde, åbne, hengivne, intuitive og støttende, siger Celestine.

Celestine erkender, at mennesker er komplekse, og at der er mange forskellige udgaver, hvordan man er feminin og maskulin i hvert parforhold.

– Både mænd og kvinder har naturligvis energi og bevidsthed i sig. Men på grund af vores biologi har mænd oftere mere testosteron, der giver handlekraft, og kvinder har oftere mere østrogen, som giver følsomhed. Min invitation her, er at uanset hvordan det lige er i dit liv, så skal vi turde se på os selv og se, hvor kan vi skrue op for vores polaritet – i netop vores eget parforhold, siger Celestine, som sammen med sexolog Katrine Berling tilbyder et juicy kursus for kvinder, der hedder Slip kussen fri.

Det handler om at frigøre kvinden og hendes seksualitet. Læs mere om det her:

http://www.katrineberling.dk/slip-kussen-fri/

Privat tantra

Hvordan bruger du selv tantra i dit liv?

– I mange år brugte jeg tantra meget konkret ved at dyrke yogaøvelser og åndedrætsteknikker to timer om dagen. Og under sex var jeg meget opmærksom på min krop og min energi. Trak vejret på bestemte måder, brugte min underlivsmuskulatur på bestemte måder, når min partner var ved at komme, og kunne i det hele taget styre min energi og lyst ved blot at fokusere min opmærksomhed på bestemte steder i kroppen, siger Celestine.

– I dag er det så meget en del af mig, at det sker automatisk. Jeg er kommet udover teknikken. Jeg bruger tantra som en måde at leve og en måde at anskue livet på. Jeg prøver at være så åben og nærværende som muligt, både i og udenfor sengen.

– For mig handler det personligt om at bevare mit hjerte åbent, være opmærksom på min sindstilstand, være bevidst forankret i min kvindelige krop – og nyde og sanse min krop og mit liv så meget, jeg formår at være nærværende, siger Celestine. Under sex er det ikke teknisk for mig længere, men mere en total hengivelse, hvor jeg favner både det vilde og det dybe. Det handler for mig om at beundre min mand, nyde hans styrke og maskulinitet og give mig selv som kvinde fuldt ud – uden tilbageholdenhed, skam eller selvkritik. I virkeligheden er tantra for mig en måde at være et helt menneske på og omfavne alt. Det lave og det høje. Det mørke og det lyse. Og elske det hele!

Holde energien

Hvordan kan du holde dine egen energi, og seksuelle energi, oppe, når du kommer hjem fra arbejdet, hvor du har masseret i mange timer?

– Jeg vil gerne kunne give mit bedste, når jeg giver tantra-massager. Så for at sikre mig at jeg er nærværende og fuld af energi, giver jeg max to behandlinger på en dag. Hver massage varer også to timer. Min dag kan være kombineret af at give tantramassage, have terapi-klienter, skrive artikler og holde foredrag, så jeg varierer mine aktiviteter.

– Førhen kunne jeg komme til at overvurdere mine evner, og hvis jeg havde haft tre tantra-massager på én dag, ville jeg nogle gange ende med at få hovedpine eller være helt skvattet, når jeg kom hjem. Så jeg holder mine arbejdsdage korte og intense, og så har jeg stadig energi, når jeg kommer hjem.

Kærtegn

Orker du flere kærtegn og mere berøring efter sådan en dag?

– Jeg bliver aldrig træt af berøring og fysisk kontakt. Jeg elsker at bruge mine hænder! Og efter en hel dag, hvor jeg kærligt har rørt ved fremmede mennesker, kunne man måske tro, at nu ville jeg ikke have noget lyst tilbage til mere. Men sådan har jeg det ikke. Så glæder jeg mig bare til at røre dem, der er aller tættest på mig – og ser det som en ekstra glæde og luksus at få lov til at røre min elskede. Jeg masserer kun kvinder. Så at få lov at massere min kæreste, som har en maskulin, muskuløs krop, er bare ren bonus!

Har en tantrabehandler også quickies derhjemme?

– Måske du tænker, at en tantriker KUN dyrker lange erotiske seancer. Det er en misforståelse, at tantra skal vare minimum tre timer! For mig er tantrisk sex mere et spørgsmål om intensitet og nærvær. Så ja, jeg nyder også en quickie eller et kort, impulsivt samleje. Særligt lige inden man skal ud af døren! Så kan jeg flyve højt resten af dagen og tænke på min kæreste med et stort smil, mens vi er væk fra hinanden. Og dét giver polaritet!

– Grunden til, at der ofte bliver fokuseret på at bruge god tid på forspil og samleje i tantra, er, at det handler om at gøre sig umage. Og særligt i starten, når man lærer at praktisere tantra og tantrisk sex, kan det være en fordel at bruge længere tid for at lære at opbygge energi og rumme den seksuelle nydelse. Bliver man hurtigt ophidset og målrettet efter en orgasme, kan det jo nemt blive en kort fornøjelse. En anden ting er at ved at strække tidsaspektet, kan vi nå dybere ind i de følelsesmæssige, energetiske og psykiske lag, der gør, at vi kan opnå ekstatiske, trancelignende tilstande under den seksuelle akt. Hvis sex sker hurtigt og kort, uden forspil, er det som regel kun en fysisk nydelse. De andre lag af vores væsen, såsom psyken og sjælen, når ikke at komme dybt i spil.

Ikke mænd

Jeg er en heldig mand, For jeg har nemlig prøvet noget, som ingen andre mænd end Celestines kæreste får i fremtiden, nemlig en massage. 36-årige Celestine, der faldt tantragryden som 18-årig og som har arbejdet med det i mere end 10 år, masserer nemlig ikke længere mænd (en undtagelse er dog par):

Det er der flere grunde til, at hun ikke gør: – Til at starte med var det af hensyn til min daværende kæreste. Fandt ud at det også gav mig mere ro kun at massere kvinder og ikke mænd. Der er forskel på mænd og kvinder og deres seksualitet. Mænd søger mere udad. Nogle mænd, der kommer til tantramassage, forstår rigtig fint, at det handler om at blive i sin egen krop og få en helkropsoplevelse. Andre mænd bliver nysgerrige og fokuserede på behandleren og håber på noget ekstra.

– Det er min oplevelse, at mænd har brug for meget klare grænser og guidelines for at kunne forstå, at det handler om massage og kun massage. Og alligevel – på trods af klare grænser før start – er der mænd, der håber på mere og spørger om det.

– Som yngre kunne jeg rumme alle slags mennesker og så det som min opgave at guide dem til en dybere oplevelse, der ikke handlede om deres underliv, men om at mærke hele sin krop og mærke sig selv dybere. Det lykkedes de fleste gange. Jeg så det som en succes, hvis der kom en mandlig gæst, som tydeligvis var tændt og spændt, og jeg kunne sende ham hjem med tårer i øjnene, fordi han var dybt rørt og havde fundet sin sjæl. Han troede måske, han ville opleve noget andet, men han fik noget meget større. Men jeg er nået et punkt i mit voksenliv, hvor jeg ikke gider at tage ansvar for fremmede mænds seksualitet og hvad de vil med den.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page