top of page

Tantra massage i Edens Have

Hvem er Celestine?

Celestine Andersen er tantralærer og psykoterapeut og underviser i at lade femininiteten og maskuliniteten vokse og komme til udtryk hos kvinder og mænd, så parforholdet kontinuerligt kan blomstre og blive en smuk fælles rejse dybt ind i kærligheden og nydelsen.

Hun har studeret og arbejdet med yoga og tantra siden år 2000 og blev færdiguddannet som tantralærer i 2006 i København og har sidenhen undervist med tantra i Danmark, Reykjavik, Bukarest, Indien, Istanbul, Cairo mm. Hun flyttede til Aalborg i februar 2012, hvor hun har åbnet endnu en afdeling af Edens Have og oplever at tantra er blevet varmt taget imod af nordjyderne, der ellers før måtte rejse til Århus eller København for at arbejde med tantra.

Hun er indehaver af Edens Have, hvor hun kombinerer tantra og terapi, massage, foredrag og kurser.

Hvad er tantra?

Tantra er videnskaben om bevidsthed og energi, som hovedsageligt bygger på at opleve de mest intense og kraftfulde tilstande gennem sanserne for dermed at udvide bevidstheden. Via ubetinget kærlighed til hinanden vil man gennem Tantra kunne opleve, at den seksuelle forening bliver længere. Manden kan bedre styre sin seksuelle energi og få indadgående orgasmer uden sædafgang, og begge parter kan opleve lange orgasmer der leder til ekstase og transcendens af sindet.

Tantramassage i Edens Have Massagen er en helkropsmassage, hvor jeg bruger dele af min krop til at massere med, udover mine hænder og arme. Der er dog forskel på, om det er en mand eller en kvinde, jeg masserer. Kvinder har mere brug for at blive holdt om og masseret mere blidt, hvor mænd nyder det mere dynamisk.

Massagen foregår på en stor briks i et rum, hvor temperatur og belysning er tilpasset optimalt. Hele massagen tager to timer, og man ligger en time på hver side. Man starter med at ligge på maven. Alting bliver masseret, så man får lov til at mærke hele sin krop – selv tæerne og fingrene bliver masseret. Så man bliver rørt på en måde, som man normalt ikke bliver. Når det er en kvinde, jeg masserer, fokuserer jeg på den feminine energi, så hun får lov til at mærke sin egen kvindelighed og at blomstre som kvinde. Jeg rører præcis de steder, hvor jeg ved, at hun virkelig kan mærke den feminine energi. Det er områder, det er punkter, det er måder at røre på. Der er forskellige behov, alt efter om man er kvinde eller mand, og det bliver der taget meget, meget højde for, forklarer Celestine.

Hvad er formålet med tantramassage?

Formålet med tantramassagen for kvinder er at give en oplevelse af at kunne slappe helt af og give sig hen i tryghed og derigennem mærke sig selv og åbne for sin femininitet. Massagen er meget kærlig og empatisk og hjælper kvinden til at nyde sig selv, føle selvaccept og lære sig selv at kende på en dybere mere hel måde, der inkluderer hendes krop, følelser, seksualitet og sjæl.

Formålet med tantramassagen for mænd er at vække mandens krop gennem en sensuel, afslappende massage og bringe ham i kontakt med sin krop gennem en dyb, sensuel nydelse, der samtidig lærer ham at mærke og styre energierne. Massagen berører både krop og sjæl og styrker mandens maskulinitet.

Hvordan kan tantramassage forbedre parforholdet?

Det kan være en stor hjælp, hvis man er i et parforhold. Man kan få en helt anden intimitet ind i forholdet ved at have en anden tilgang til seksualiteten. Hvis manden og kvinden lærer at åbne op for andre steder end kønsområdet og inkludere hele kroppen, kan de få en seksualitet, som er meget mere kropslig og sanselig. Altså, de får dyrket de andre erogene zoner. Hele kroppen er jo ét stort sanseapparat!

Faktisk kan det være en gave at blive ”tvunget” til at finde på alternative måder at være sammen på! For det åbner nogle følelser, nogle tilstande, som man sikkert ville springe over, hvis man kun tænker på, at ”hovedporten er åben, og så kan man lige så godt bare gå lige dertil”. Det er jo det, som mænd så hurtigt gør. Det kan åbne op for så meget mere at overgive sig og virkelig udforske sin krop og udforske den andens krop på andre måder. Så kan det blive et meget mere energetisk sexliv, hvor man mærker andre og dybere tilstande. Det er jo som et meget langt og godt forspil, hvor man virkelig har mulighed for at nyde hinanden!

Nyttige redskaber til parforholdet

Når der er en stærk tiltrækning mellem en mand og en kvinde, repræsenterer den en stor mængde energi, der kan bruges til at vække hele vores menneskelige potentiale. Jo mere energi vi har, jo større er vores potentielle vækst. I tilstanden af polaritet mellem en mand og en kvinde, ligger spillet mellem energi og bevidsthed. Jo stærkere denne polaritet er mellem manden og kvinden, jo større tiltrækning bliver og repræsenterer motoren i parforholdet. Hvad vi gør med denne potentielle motor, er op til vores retning. Hvis vi bare nyder og forbruger spændingen, vil tiltrækningen forsvinde før eller senere, og det er hvad mange par oplever som en udtørring af deres forhold og at lidenskaben gradvist forsvinder og frustrationer bliver mere dominerende mellem dem.

Nøglen til kontinuerlig gnist og lyst i parforholdet, er at vi hver især plejer vores pol af batteriet. Så kvinden skal være opmærksom på sin femininitet og kvindelige udvikling og manden skal være opmærksom på sin maskulinitet og mandlige udvikling.

Sensualitet

At være et sensuelt menneske er at være i kontakt med sin krop, acceptere sig selv, elske sig selv og nyde sin egen krop på alle måder. Være forankret i sig selv – virkelig være i sin krop med fulde nydelser. Det er ekstremt sensuelt. De mennesker, der er bevidst til stede, er dem, der er allerfrækkest og sexede, fordi de virkelig er der. De er i deres krop, ikke i hovedet. Så for mig er det at være sensuel, sexet og fræk ikke kun begrænset til den fysiske skønhed. Det handler allermest om, hvordan man er med sig selv.

Kvindens seksuelle ansvar

Vi er ofte så målorienterede omkring, at det seksuelle samvær handler om penetrering og udløsning. Især mænd. De glemmer alt det andet. Der skal vi som kvinder – ja, det er faktisk vores opgave! – sige til dem, kommunikere til dem, hvad det er, vi kan lide. Kommunikere vil både sige at sige det til mændene men i høj grad også at vise dem det kropsligt. Vi skal heller ikke tillade dem at penetrere os, før vi virkelig er klar. For hvis vi giver efter og lader ham gøre det efter ét minut, er det klart, at han tror, det er i orden, for han harikke det samme behov. Hvis ikke vi kommunikerer, at vi har brug for noget andet, vil de ikke lære det. Så kvinder har et kæmpe ansvar seksuelt. Når vi skal kommunikere til mændene, er det vigtigt, at vi ikke kritiserer. I stedet skal vi invitere dem – altså vise dem vejen til, hvad der er nydelse for os. Jo mere feedback vi giver (”ih hvor er det fantastisk, når du rører mig sådan i nakken!” eller kommunikerer det med tilfredsstillende lyde, suk og støn), jo mere bliver han tændt og inspireret til at gøre mere. De fleste siger ”nej lad være med at gøre det” – dvs. direkte kritik – og det har den modsatte effekt på ham. Så lukker han i. Mænd skal roses, inviteres og inspireres og ikke irettesættes eller dirigeres, for de er sårbare på det punkt.

Men – før vi kvinder er i stand til at guide vores mænd, må vi starte med os selv. Det siger næsten sig selv – vi kan jo ikke guide, hvis vi ikke selv ved, hvor det er dejligt for os at blive rørt. Det er individuelt fra kvinde til kvinde, så der er ikke en manual til det. Vi må udforske os selv, og det skal vi se som en eventyrrejse! Tænk på gaven i det: jo mere forankret du er i dig selv som kvinde og kan nyde din egen seksualitet og tør vise det til manden, jo mere nydelse, nærhed, nærvær og intimitet kan du få i dit liv.

DSC_0294.JPG
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page