top of page

Sex, Tantra & Spiritualitet

 

Når der er en stærk tiltrækning mellem to mennesker, repræsenterer den en stor mængde energi, der har potentiale til at blive brugt til åndelig transformation. Jo mere energi vi har, jo større er vores potentielle vækst. I tilstanden af polaritet i et menneske eller mellem to mennesker, ligger spillet mellem energi og bevidsthed. Her repræsenterer det feminine energien og det maskuline bevidstheden.

Det gør sig både gældende mellem en mand og en kvinde og mellem to mennesker af samme køn.

Det vil altid være relativt hvem har den største maskuline eller feminine pol.

 

I tantra, er sex i sig selv ikke et mål, men altid et middel til at opnå et højere mål. Den seksuelle energi er en forstærker til at intensivere vores liv på forskellige områder, afhængigt af hvad vi gør med energien. Vi kan bruge energien til at vække og forstærke både kroppens vitalitet, berige hjertets følelsesliv, intelligensen, som en bevidsthedsudvidelse og spirituel opvågnen.

 

Det er almindelig kendt, at vi tiltrækker vores lige, så en meget feminin kvinde vil tiltrække en meget maskulin mand, og en mere neutral kvinde vil tiltrække en mere neutral mand. Det samme gør sig gældende indeni os selv. Hvis en person er meget følelsesladet, men mangler bevidsthed, vil han eller hun drukne i kaos. Hvis en person er meget mental og opmærksom, men mangler energi / vitalitet, vil han eller hun blive meget tør og ude af stand til at opretholde fysisk krævende handlinger.Jo stærkere denne polaritet er mellem manden og kvinden, jo større tiltrækning bliver og repræsenterer motoren i parforholdet. Hvad vi gør med denne potentielle motor, er op til vores retning. Hvis vi bare nyder og forbruger spændingen, vil tiltrækningen forsvinde før eller senere, og det er hvad mange par oplever som en udtørring af deres forhold og at lidenskaben gradvist forsvinder og frustrationer bliver mere dominerende mellem dem.

 

Parforholdet repræsenterer en kæmpe værdi i et tantrisk liv, fordi det indeholder et uendeligt potentiale til personlig og spirituel vækst.

 

Nøglen til kontinuerlig gnist og lyst i parforholdet, er at vi hver især plejer vores pol af batteriet. Så kvinden skal være opmærksom på sin femininitet og kvindelige udvikling og manden skal være opmærksom på sin maskulinitet og mandlige udvikling. Og husk: Hvis du ønsker forandring i parforholdet, så start med dig selv.

 

Når vi ikke plejer polerne i parforholdet, så vil batteriet aflade med tiden, og vi vil opleve at gnisten i forholdet bliver mindre - og sexlysten svinder ind, samtidigt med at frustrationerne vokser.

 

Vejen til at vække parforholdet til live igen, så både lysten, romantikken og evnen til at vokse sammen blomstrer igen, er at få balancen tilbage mellem intensiteten og nærværet tilbage gennem tantriske øvelser og redskaber. Kunsten er at bevare den seksuelle energi og forstærke den, kombineret med en livsførelse og praksis, der løfter energien op gennem kroppen, således at den seksuelle energi bliver et middel der vækker energien i alle aspekter af vores krop og væsen.

 

 

bottom of page