top of page

Presse, Interviews & TV

 

Tantrasex på skoleskemaet

Artikel Jyllands Posten Aarhus 28.05.06

AF Af JAKOB VØLVER

 

Dyb seksuel tilfredsstillelse, lykke og stabilitet i parforholdet og lange orgasmer.På tavlen er tegnet en mand. Ansigt, arme og ben. Underlivet er en stor krusedulle, og mere end indikerer, at dagens lektion handler om sex. Men det er ikke helt almindelig seksualundervisning, og selv om det foregår i et traditionelt klasselokale, er alle eleverne voksne.De er her for at lære mere om tantrasex. Om udholdenhed, tilbageholdt ejakulation og intens kærlighed.

Dyrker man tantra rigtigt, opnås en timelang orgasme og et mere harmonisk parforhold, og som en ekstra bonus forsvinder stress, søvnbesvær, og man får mere overskud i hverdagen.»Det er vigtigt, at manden følger kvinden. Det er kvinden, der har vejen til ekstase,« forklarer instruktør Andronicus Torp, mens han tegner en grafisk udgave af en elskovsakt med kurver, point of no return og klimaks.På skolebænken sidder ca. 20 nysgerrige mennesker. Nogle er singler, andre er par, og en enkelt er sendt af sted på kærestens kommando.

 

Væsker tilbageholdes.

Tantra er omgærdet af mystik og misforståelser. Tantra opfattes som alt fra sex med røgelse over hyppig sex til indadvendte orgasmer. Men fundamentet i den seksuelle tantra er kontinens - tilbageholdelse af de seksuelle væsker. Kontinens betyder for mandens vedkommende, at han afstår fra selve udløsningen, der ofte medfører at han mister pusten, vender sig om på skjoldet og begynder at snorke, mens kvinden ligger tilbage og savner ømhed. Mændene gør det, fordi de ganske enkelt har mistet den seksuelle energi, der gav dem lysten til kærtegn og intimitet.»Man siger, at manden giver kærlighed for at få sex, mens kvinden derimod giver sex for at få kærlighed. Derfor kan den manglende intimitet efter elskoven være med til at ødelægge forholdet på længere sigt, ganske enkelt fordi kvinden ikke føler sig elsket i et kritisk øjeblik. Tiden efter elskoven er kritisk, fordi manden og kvinden har åbnet sig for hinanden og vist nogle grundlæggende følelser,« siger Andronicus Torp.Men selv om udløsningen tilbageholdes, skal manden ikke undvære orgasmen - den ligger nemlig slet ikke i udløsningen, men i et splitsekund før. Og det er det splitsekund, tantra kan udstrække til minutter og timer.Tantra tager tid. Både at lære og udøve.

 

Men instruktørerne Andronicus Torp, 27 år, og Celestine Andersen, 24 år, mener, at det sagtens kan praktiseres i en stresset hverdag.»Dit stress forsvinder jo, hvis du dyrker tantra. Det giver tid og overskud. Og i stedet for at se tv i fire timer kan du måske nøjes med to,« forklarer Andronicus Torp.»Ja, og bruge de andre to timer på elskov i stedet for at se porno i fjernsynet,« griner Celestine Andersen.

 

Stearinlys og stemning

Begge instruktører har dyrket tantra i syv år og fortæller, at elskovsdelen kun fylder ca. 10 pct. af hele ideen om tantra. Men det er en relevant del, fordi den fylder så meget i vores liv og bevidsthed.På et lille bord ved tavlen står nogle duftlys. Men hokus pokus er der ikke noget af, forsikrer instruktørerne.»Du kan sagtens dyrke tantra uden duft og uden stearinlys. Men hvad tror du, pigerne helst vil have? Levende lys og god stemning, som du har gjort noget ud af, eller helt almindelig sex på værelset?« spørger Andronicus Torp.»Hvor der ligger underhylere og flyder,« tilføjer Celestine Andersen.»Det handler om at skabe en stemning.«

 

 

6 spørgsmål og svar om tantra

Læs med her, når Oestrogen.dk undersøger tantra.

 6.9.2011 - Af Cecilie Rosenvinge-Thürmer.

 

Den 10. og 11. september afholdes tantrafestival i København. Oestrogen.dks Cecilie har talt med tantra-eskpert Celestine, der står bag arrangementet.

Hvad handler tantra om kort fortalt?

Tantra er et enormt vidt begreb, men kort fortalt er det en ældgammel visdom og videnskab om hvordan man mestrer sit eget liv.Det handler om ens kerneværdier og at opnå en selvindsigt, som i sidste ende skaber energi og vitalitet i vores liv. For at opnå balance skal man mestre både den feminine side, som er energi og den maskuline, som er bevidstheden. Den seksuelle del af tantra udgør kun 5-10 %.

 

Oplever du en stigende interesse for området – eller er det stadig en tabubelagt?

Der er i øjeblikket en enormt stor interesse og efterspørgsel fordi tantra ligesom yoga og andre former for østlig visdom er blevet langt mere legalt end før i tiden. Det er ikke længere et tabu for hverken mænd eller kvinder, at engagere sig i f.eks. tantramassage og der er en langt større åbenhed omkring det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent Cecilie (tv)og tantra-ekspert Celestine (th)

 

Hvem viser den største interesse – mænd eller kvinder?

Sjovt nok kom den største interesse fra mænd for bare 5 år siden, fordi mænd har en mere udpræget tendens til at kaste sig ud i nye ting end kvinder. Sidstnævnte vil helst undersøge sagen fra alle sider og være helt sikre før de tør åbne op, men i dag er det 50/50.De der henvender sig er både singler og par fra slut 20’erne til midt 40’erne, som er i et fungerende parforhold, men som føler, at der mangler noget. Det kan være, at det hele er gået op i børn og hjem, men at det seksuelle er blevet lagt lidt på hylden. De vil gerne ind på livet af hinanden igen og skabe nogle fælles oplevelser eller en fælles interesse

 

Hvorfor etablere en tantrafestival?

Jeg har arbejdet med tantra i 11 år og føler, at Danmark er klar nu. Den øvrige del af Skandinavien, som f.eks. Norge og Sverige har ikke helt samme åbenhed omkring projektet og det er meget sværere, at etablere noget fast der end det er i Danmark. Men danskerne, især i de større byer (København, Århus, Ålborg, red.) har vist en stor interesse og virker modtagelige overfor projektet. Og så er det vigtigt, at vise tantra fra forskellige vinkler, da det jo er meget bredt og dækker over meget mere end bare det seksuelle.

 

Hvordan kan man flette tantra ind i sin hverdag?

Det er vigtigt, at være tilstede i nuet og fokusere på sine 5 sanser: synssansen, høresansen, smagssansen, lugtsansen og følesansen. Nyd f.eks. at drikke en kop kaffe, smag på din mad og læg mærke til de små ting i livet – lev dig ind i det. Sanserne er vores vej til at åbne hjertet og det kan blive en meget intens oplevelse hvis man giver sig selv lov til at fordybe sig i små ting, ikke mindst fordi vi jo i vores hverdag bliver bombarderet med alle mulige indtryk hele tiden.

 

Hvor gammelt et begreb er tantra?

Som tidligere nævnt er tantra jo en ældgammel visdom og man har arbejdet med menneskets selvudvikling gennem tantra i årtusinder. Ordet tantra er sanskrit og er sammesat af ordene: ’netværk/vævning’ og ’instrument’ De vigtigste yogagrene vi kender i dag er udsprunget af tantra.

 

 

 

Tantra massage – massage til krop og sjæl

Skrevet af Celestine Andersen og Louise Ege Andersen, ZEKVENS, 2012.

 

Idéerne og tankerne er mange, når man hører ordet Tantra:

Hvad er det egentlig? Og er det ikke noget med sex? ZEKVENS har sat sig for at afmystificere Tantra én gang for alle. En kvindelig ansat har begivet sig ud på den kærlighedsfyldte og spændende rejse mod svar.

 

Tantra er videnskaben om bevidsthed og energi, som hovedsageligt bygger på at opleve de mest intense og kraftfulde tilstande gennem sanserne for dermed at udvide bevidstheden. Via ubetinget kærlighed til hinanden vil man gennem Tantra kunne opleve, at den seksuelle forening bliver længere. Manden kan bedre styre sin seksuelle energi og få indadgående orgasmer uden sædafgang, og begge parter kan opleve lange orgasmer der leder til ekstase og transcendens af sindet.

 

Tantra massage

Formålet med Tantra massagen for kvinder er at give en oplevelse af at kunne slappe helt af og give sig hen i tryghed og derigennem mærke sig selv og åbne for sin femininitet. Massagen er meget kærlig og empatisk og hjælper kvinden til at nyde sig selv, føle selvaccept og lære sig selv at kende på en dybere mere hel måde, der inkluderer hendes krop, følelser, seksualitet og sjæl.

 

Formålet med Tantra massagen for mænd er at vække mandens krop gennem en sensuel, afslappende massage og bringe ham i kontakt med sin krop gennem en dyb, sensuel nydelse, der samtidig lærer ham at mærke og styre energierne. Massagen berører både krop og sjæl og styrker mandens maskulinitet.

 

En oplevelse for livet

Jeg har hørt om Tantra, hvilket – efter min opfattelse var noget med noget afslappet sex. Hmm… Jeg blev klogere. En kollega fortalte om en klinik i Aalborg, som tilbyder Tantra… SEX, udbryder jeg. Jeg var sikker på, at det havde noget med sex at gøre, men det var i hvert fald ikke i den forstand, som jeg tænkte.

 

Redaktionen på ZEKVENS blev hurtigt enige om, at vi bare måtte skrive en artikel om dette meget uinformerede emne. Jeg ringede til Celestine Andersen, indehaver af Edens Have på Vesterbro, og forsøgte at få lidt mere af vide, og pludselig havde jeg en aftale om en massage. Pyha! Så blev det pludselig personligt. To dage efter blev det. Så jeg havde rigeligt med tid til at gå og køre mig selv op over, hvad der nu skulle ske. I min research fandt jeg frem til, at jeg gennem Tantra massagen ville få mulighed for at finde min sensuelle og feminine side, jamen jo, det er da det, jeg skal. Jo mere jeg læste om Tantra massagen, desto mere spændende og interessant lød det.

 

Jeg havde mange overvejelser inden mit besøg, både dagene inden, men bestemt også de sidste par timer før mit møde med Tantra massage. Dog var jeg ikke nervøs eller usikker på, om jeg skulle gøre det. Min opfattelse af Celestine sagde mig, at det hele ville foregå meget professionelt og behageligt – og ikke mindst kærligt. Hun var meget opmærksom på, at hun ville kunne nå at opvarme lokalet inden behandlingen. Jeg følte mig i trygge hænder. Og det var jeg.Nervøsiteten gav sig til kende, da jeg bevægede mig ind igennem de hyggelige lokaler i Trillium Instituttet på Vesterbro. ”Edens Have” stod der på døren. Jeg blev budt velkommen ind i et hyggeligt, lille lokale med levende lys og røgelse. Hvad nu? Vi satte os i et par stole overfor hinanden og begyndte ligeså stille at tale om, hvad Edens Have er for et sted, hvad Tantra massage er og ikke mindst, hvad jeg ønskede at få ud af massagen.

 

En følelse af ubetinget næstekærlighed

Så gik vi i gang med massagen og snart efter føltes det som om, jeg havde hænder over hele kroppen – på den gode måde. Hun bevægede sine hænder skiftevis med fingerspidserne og håndfladerne, og jeg tror også, at der var en enkelt arm inde over på et tidspunkt. Men det var fantastisk! Hun masserede olie over hele min krop, mens hun mærkede efter spændinger og masserede dem væk. Alt imens afslappende, rolig musik spillede i baggrunden. Jeg følte det som om, hun ønskede mig alt det bedste – kan man det, bare ved at et andet menneske rører ved en? Ja, det kan man godt! Når jeg faldt helt væk i ekstase, føltes det som om, det var min kæreste, som nussede om mig. Jeg var ikke i tvivl om, at dette var et menneske, som ønskede, at jeg skulle slappe af og nyde hvert et øjeblik.

 

Det føltes som om, det var mig selv, der gjorde det. Jeg slappede fuldstændigt af og lod tankerne slappe endnu mere af. Jeg har aldrig før følt mig så afslappet. Celestine masserede mig præcist sådan, som jeg kun kunne forestille mig, at det skulle være. Lynhurtigt var de to timer gået, og jeg følte mig som et nyt menneske.Det var på intet tidspunkt grænseoverskridende eller ubehageligt – tværtimod!Jeg vil klart anbefale alle at prøve Tantra massage. Så flip nervøsiteten og kom af sted og forkæl din krop og sjæl.

 

 

 

Sådan er tantra massage

Klumme: 'Jeg vidste det jo godt, at der ville være nøgenhed, men havde rent glemt det i al min afslappethed. Nu er det godt nok intimt!'

15. sep 2012 | Signe V. Bentzen Ekstra Bladet ”Sex og samliv”

 

Tantra her, der og alle vegne. Der er tantrafestival i København denne weekend, og alle sexnørder med respekt for sig sig fortæller om tantraens lyksaligheder.

Men hvordan er det egenlig at få tantramassage, som er en god intro til den tantriske verden? Det har Sexperterne sat sig for at finde ud. Signe er taget til Nyhavn i København, hvor Edens Have holder til.

’Sikke en pæn blå farve det hus har!’ når jeg at tænke, mens jeg bliver buzz’et ind ved dørtelefonen. Og så er jeg allerede inde og på vej oppe ad trappen, hvor ejeren Celestine tager imod mig med et imødekommende smil.

Velkommen til massage for par i Edens Have. Hun viser mig ind i en lille stue med fine lyse, orientalske omgivelser. Ananda med flot stort hår kommer ind, og de byder mig på urte-te og small talk.

Min gode ven, som også som også min eks-kæreste, slutter sig til os. Kvinderne fortæller lidt om, hvad der skal ske og vi taler lidt om vores tanker omkring at skulle masseres ’tantra-style’.

 

Nøgen
Nå, jeg tripper afsted med Ananda ind til et mørkt værelse, som nærmest består af én stor madras og en masse puder. Jeg får besked på at klæde mig nøgen og lægge mig og slappe af.

Ananda forsvinder nogle minutter. Først er jeg lidt utålmodig efter at komme i gang, men jeg begynder langsomt at falde ned og lægge mærke til, hvor jeg er. Der dufter af duftlys, og der spilles loungemusik. Very new age! Så åbner døren, og Ananda smutter ind iført en kimono.

Ananda dæmper belysningen endnu mere og sidder sig så ved min overkrop. Hun tager min hånd i sin og hvisker, at nu skal jeg bare slappe af og at det kun handler om min nydelse.

Hun fortæller mig også, at der kun indgår indre yoni-massage (i skeden), hvis jeg har lyst til det, og at det er vigtigt, jeg mærker efter, hvordan jeg har det med det, når vi når dertil.

Hun slipper ikke taget i min hånd de første mange minutter, mens hun laver en slags håndspålæggelser på bryst og mave, der gør mig helt afslappet og rolig.

 

Rolig
Så begynder massagen. Først er den strygende, beroligende, så bliver den stimulerende, så mere legende, så masserende og så fin og let igen - hele min krop nyder følelsen af varme hænder og olierede kærtegn. Det er skønt, og jeg slapper fuldstændigt af med lukkede øjne.

Aaah! Ananda løfter mine arme op over mit hoved, så de kan hvile der på hendes lår - og HOV! Var det ikke hendes nøgne bryst, min underarm lige smuttede henover og hendes nøgne lår mine arme nu hviler imod?

Jeg vidste det jo godt, at der ville være nøgenhed, men havde rent glemt det i al min afslappethed. Nu er det godt nok intimt! Og lidt frækt på en ufarlig måde. Resten af massagen bruger hun hele sin stærke, men bløde krop til at massere og stryge min.

Hold op hvor føles en kvindekrop dog anderledes mod ens krop end en mands. Jeg sender en tanke til min ven/eks. Mon han bliver ophidset af dette her inde i sit rum? Hm - er jeg mon lidt jaloux?

Næh, egentligt ikke. Ved ikke, om det er fordi jeg er super-cool, eller om jeg simpelthen har det for rart og bare er alt for doven til at orke at føle noget så anstrengende. Jeg flyder videre, mens jeg bliver rørt og drejet og moslet med på skønneste vis.

 

Yoni
Så bliver det tid til at tage stilling til yoni. Jeg siger ja tak, for det hele er jo sååå dejligt. Jeg føler mig tryg og åben.

Anandas bevægelser arbejder rundt om maven, kønsbenet, rundt om hofterne, det øverste af lårene og stadig tættere på, indtil det går op for mig, at Ananda sådan set har sin hånd inde i mig.

Langsomt bevæger hun hånden inde i mig og masserer forsigtigt alt, hvad jeg har derinde. Det er ikke ophidsende. Det er ikke som at være hos gynækologen. Det er et eller andet sted der imellem.

Det overrasker mig, hvor forskelligt det føles afhængigt af ,hvor hun trykker og hvilken teknik hun bruger. Noget af det er super-rart - noget af det gør faktisk lidt nas. Men på samme måde som hvis man får masseret en øm skulder, så er det en underlig velgørende smerte.

Ananda lægger et håndklæde over mig og beder mig bruge nogle minutter til at samle mig.

Langsomt bliver jeg igen bevidst om, hvor jeg er, og hvad der foregår omkring mig.

 

Zen
Min ven venter nok på sofaen. Gad vide, hvad han har oplevet? Har han været jaloux eller måske liderlig eller urolig? Jeg fniser lidt ved tanken om, hvad han mon siger til, at jeg har haft en kvindehånd rumsterende rundt inde i mig.

Ude på sofaen sidder min ven allerede og snakker med sin massør. Jeg kan mærke, han har ventet på mig, da han lidt utålmodigt trækker mig tæt ind til sig på sofaen og krammer mig eftertrykkeligt. Ananda gør os selskab.

Min ven holder godt fast på mig, mens vi snakker med massørerne om vores oplevelser. Jeg føler mig helt centreret, rolig og uhyre afslappet. Jeg har ingen behov i verden lige nu. Jeg er helt samlet.

 

Pure zen.

Jeg glæder mig allerede til næste besøg i Edens Have - for der skal vi i lære som massører.

 

 

 

Tantra reddede ægteskabet

3. sep 2013. Af: Søren Ø. Jensen ØSTJYLLAND:

 

I Go’ Aften Østjylland kan seerne i aften møde et par, der åbent fortæller, at tantra-terapi har reddet deres ægteskab. Susanne og Bjarne Roursgaard har været sammen i 20 år, men var ved at gå fra hinanden – bl.a. på grund af et sexliv, der ikke fungerede. Men det fik tantra-terapi lavet om på.

 

Den tantriske seksualitet omhandler hele kroppen. Man kan sagtens få orgasme uden over hovedet at røre kønsorganerne, fordi det handler om at vække energien i kroppen, og hele det energifelt vi har. Man kan jo få orgasme bare ved at massere ørerne, forklarer tantralærer Celestine Andersen til Go' Aften Østjylland.

 

Tantra i studiet

Sammen med Susanne og Bjarne demonstrerer Celestine tantra-øvelser i Go’ Aften Østjylland. En demonstration, som helt uforudset giver Susanne en speciel oplevelse.- Det var en meget intim og intens oplevelse. En energi, der strømmer i mellem os, og hvor det er svært at afgøre, hvad der er ham, og hvad der er mig, forklarer hun.

 

»En mand virker aldrig bedre end konens humør«

Af Lene Wessel 20. mar 2015

 

Tre ud af fem mænd var ingeniører, da civilingeniør Jens Risom var på parforholdskursus med sin kone. Ingeniører vil have tingene til at virke og har en mere analytisk tilgang til parforholdet, vurderer han.

Af Lene Wessel 20. mar 2015

 

Vi sender bilen til serviceeftersyn og tager en årlig mus-samtale med chefen, men når det gælder fundamentet for vores tilværelse, nemlig vores parforhold, er det de færreste, der tager sig tid til at kigge hverdagens vaner og parforholdets rutiner efter i sømmene.

Civilingeniør Jens Risom er én af dem, der gør. Sidst i februar tog han med sin kone, Lene Risom, på et parforholdskursus i en weekend, hvor det primære formål var at lære at forstå hinanden og afstemme forventninger.

 

 

Tantramassør Celestine: Sådan bruger jeg tantra privat.

Af journalist Tomas Roar 8 marts 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bliver en tantramassør aldrig træt af kærtegn? Få svaret her:

Jeg tog fat i tantra-massør og -behandler Celestine, der netop er flyttet tilbage til København, efter seks år i selvvalgt eksil i Aalborg, for at tale lidt om, hvordan hun bruger tantra i sit privatliv.

36-årige Celestine har været i tantrauniverset, siden hun var 18, og jeg var så heldig at møde hende for seks-syv år siden, hvor jeg fik en vidunderlig massage. Det kan du læse om her.

 

Her på min blog behøver jeg heldigvis ikke nogen journalistisk krog, aktualitet eller relevans og kan derfor gå lige til det, jeg synes er mest interessant:

Hvordan mennesker, der arbejder og brænder for noget erotisk, integrerer det i privatlivet. Hvordan de tænker over deres valg og deres arbejde. Hvordan de fagligt og personligt forholder sig det mest fascinerende i verden: Kønnenes (parrings-)dans.

 

Polaritet

Celestine lægger ud med at dele sine tanker om det kvindelige og maskuline og om hvor afgørende polariteten mellem manden og kvinden er.

– Først og fremmest betyder det at have energi at have overskud og vitalitet. Jo mere friske og energiske vi er, jo nemmere er det at forblive vågen og nærværende og have overskud til at være i en god tilstand – også sammen med vores partner.

– Når jeg snakker om femininitet og maskulinitet, mener jeg, at vi som mænd og kvinder, skal turde dyrke vores køn. At vi som kvinder har en indbygget femininitet, der gør, at det ligger i vores natur at være følsomme, bløde, åbne, hengivne, intuitive og støttende, siger Celestine.

Celestine erkender, at mennesker er komplekse, og at der er mange forskellige udgaver, hvordan man er feminin og maskulin i hvert parforhold.

– Både mænd og kvinder har naturligvis energi og bevidsthed i sig. Men på grund af vores biologi har mænd oftere mere testosteron, der giver handlekraft, og kvinder har oftere mere østrogen, som giver følsomhed. Min invitation her, er at uanset hvordan det lige er i dit liv, så skal vi turde se på os selv og se, hvor kan vi skrue op for vores polaritet – i netop vores eget parforhold, siger Celestine, som sammen med sexolog Katrine Berling tilbyder et juicy kursus for kvinder, der hedder Slip kussen fri.

Det handler om at frigøre kvinden og hendes seksualitet. Læs mere om det her: http://www.katrineberling.dk/slip-kussen-fri/

 

Privat tantra

Hvordan bruger du selv tantra i dit liv?

– I mange år brugte jeg tantra meget konkret ved at dyrke yogaøvelser og åndedrætsteknikker to timer om dagen. Og under sex var jeg meget opmærksom på min krop og min energi. Trak vejret på bestemte måder, brugte min underlivsmuskulatur på bestemte måder, når min partner var ved at komme, og kunne i det hele taget styre min energi og lyst ved blot at fokusere min opmærksomhed på bestemte steder i kroppen, siger Celestine.

– I dag er det så meget en del af mig, at det sker automatisk. Jeg er kommet udover teknikken. Jeg bruger tantra som en måde at leve og en måde at anskue livet på. Jeg prøver at være så åben og nærværende som muligt, både i og udenfor sengen.

– For mig handler det personligt om at bevare mit hjerte åbent, være opmærksom på min sindstilstand, være bevidst forankret i min kvindelige krop – og nyde og sanse min krop og mit liv så meget, jeg formår at være nærværende, siger Celestine. Under sex er det ikke teknisk for mig længere, men mere en total hengivelse, hvor jeg favner både det vilde og det dybe. Det handler for mig om at beundre min mand, nyde hans styrke og maskulinitet og give mig selv som kvinde fuldt ud – uden tilbageholdenhed, skam eller selvkritik. I virkeligheden er tantra for mig en måde at være et helt menneske på og omfavne alt. Det lave og det høje. Det mørke og det lyse. Og elske det hele!

 

Læs resten her: https://nytomsex.dk/tantramassoer-celestine-saadan-bruger-jeg-tantra-privat/

 

Få vækket jeres slumrede sexliv: Husk alenetid og vælg hinanden til.

Artikel i Ekstrabladet d. 26 marts 2018. Af journalist Tomas Roar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tantrafolk mener, at mere polaritet er midlet til at få energien tilbage parforholdet. Men hvad betyder det egentlig?

 

Tantra er meget mere end lækker erotisk massage - for nogle er det en livsstil, der blandt andet handler om at styrke polariteten i et forhold.

 

Tantramassør Celestine fra Eden Have, der har været behandler i 18 år, skrev for nylig et indlæg på sin blog om, hvordan tantra kan hjælpe par, der oplever, at lysten til hinanden daler med tiden.

 

Hun nævner blandt andet begreberne det maskuline og det feminine og polariteten de to imellem som afgørende for den energi, et par kan have. Man møder ofte disse begreber i det tantriske univers, og vi bad hende uddybe nogle af påstandene i blogindlægget.

 

36-årige Celestine skriver følgende:

'Jo mere energi vi har, jo større er vores potentielle vækst. I tilstanden af polaritet mellem to mennesker, ligger spillet mellem energi og bevidsthed. Her repræsenterer det feminine energien og det maskuline bevidstheden.'

 

Hvad forstår du ved feminin energi og maskulin bevidsthed, og hvordan kommer de to til udtryk helt konkret?

- Først og fremmest betyder det at have energi at have overskud og vitalitet. Jo mere friske og energiske vi er, jo nemmere er det at forblive vågen og nærværende og have overskud til at være i en god tilstand - også sammen med vores partner.

- Når jeg snakker om femininitet og maskulinitet, mener jeg, at vi som mænd og kvinder, skal turde dyrke vores køn. At vi som kvinder har en indbygget femininitet, der gør, at det ligger i vores natur at være følsomme, bløde, åbne, hengivne, intuitive og støttende, siger Celestine.

 

Læs hele artiklen i Ekstrabladet her.

bottom of page