top of page

Kvinder der løber med vulva


Kvindekraft

Vi lever i en tid hvor kvinden virkelig er kommet på banen.

Vi danser, vi synger, vi dyrker kvindefællesskaber og cirkler, vi dyrker vores krop, vores seksualitet og vores stemme. Vores stemme til at udtrykke vores sandhed og vores kraft.

Vi viser hvem vi er og deler vores historier, vores glæder, smerter og vores gaver mere end nogensinde før på de sociale medier. Især på instagram ser jeg dette fænomen. At kvinder laver videoer hvor de deler sig selv, danser, viser deller, hårvækst, tårer med mere.

Der er i dag et hav af events og workshops som vi kvinder kan melde os til, for at komme i kontakt med vores power. Dans, yoga, yoniæg, tantra- og yonimassage, kvindegrupper, netværksgrupper, feminineflow, poledancing, kakaoceremonier med mere. Listen er uden ende.

Kunstfoto af Celestine Andersen.

Model Riihannon Wilde.

Jeg dyrker selv søsterskabet og fællesskaberne og oplever en enorm udvikling og støtte i disse grupper og rum af kvinder.

Vi løfter hinanden.

Og forleden dag da vi var en gruppe kvinder der sad sammen og snakkede om seksualitet og kraft og hvor meget vi føler vi er ved at vågne op i vores seksualitet for tiden, sagde min veninde Ditte Clemen at vi er kvinder der løber med vulva.

Det kom ud spontant som en spøg, men jo mere jeg tænker over det, passer det jo så godt med den tid vi er i lige nu. Jeg ser at vi kvinder er ved at rejse os – og frisætte den kollektive undertrykkelse og skam der har ligget på det feminine i århundreder. Især på den kvindelige seksualitet og kraft.

Du har nok hørt om bogen Kvinder der løber med ulve.

Bogen har nogle dybe ting at sige om det primordiale feminine instinkt, som mange har glemt. Det er en fabelagtig tekst, der inviterer os til at genfortolke oplevelsen af ​​kvinder gennem folkesagn, kunst

og natur. At komme i kontakt med den transformerende indre “ulv”, der opmuntrer os til at vokse og være fri.

Bogen prøver at vise os alle de “fælder”, der holder os fra at finde vejen hjem til vores sande selv og vores instinkter.

Forfatteren Clarissa Pinkola Estes sammenligner kvindelig adfærd med ulvenes adfærd. Hun siger, at kvinden i dag er blevet adskilt fra sit vilde selv. Hun er ikke længere forbundet med hendes instinktive essens og genkender ikke sin egen styrke, frihed og værdi.

Ikke at elske os selv har ødelæggende konsekvenser. At leve, stående over for omverdenen og at forsøge at passe ind i ideen om den ideelle kvinde, tilpasset og underdanig, gør os utilfredse. Vi må derfor forbinde os til naturen, som vores forgængere gjorde, for at genopdage vores værdi.

Clarissas budskab i denne bog, vækker dyb genklang i mig. Ideen om at kvinder skal frisætte os selv for skam og skyld, turde være os selv og genskabe kontakt med vores sande natur. Vores frihed og vildskab.

I mine øjne er det feminine netop natur. Og naturen er omskiftelig, vild og ustyrlig. Naturen er både liv og død. På én gang på orden og kaos. Naturen er en cyklus af dag og nat, årstider og skiftende vejr. Der er ikke kun solskin og mild brise. Der er også regnvejr, stormvejr, orkaner, jordskælv og vulkanudbrud. Naturen er det hele og er både lys og mørk.

Det betyder at vi som mennesker, både mænd og kvinder, indeholder det hele.

Vi kan være i vores lys, hvor vi er bevidste, kærlige og givende.

Og vi kan være i vores mørke, hvor vi er underbevidste, egoistiske og tagende.

For at kunne stå harmonisk i lyset, bliver vi nødt til også at omfavne vores mørke. Og i mørket ligger vores urkraft, vores instinkter, vores seksualitet, vores kraft, vores vrede, aggression og evne til at sætte grænser. Men også vores fandenivoldskhed, mod og selvtillid. Og vores handlekraft til at gå efter vores drømme.

Så ja, Kvinder der løber med ulve er stadig lige så relevant i dag som for 27 år siden, da den udkom i 1992.

Nu tager vi den blot et skridt videre, og tager vores vulva med på rejsen!

Der ligger så meget kraft, kreativitet, liv og healing gemt i vores køn og livmoder. Det er fra dette sted vi kan skabe liv, enten i form af et barn eller i form af vores eget liv og drømme. Vores kreative energi hænger derfor sammen med vores seksuelle energi, så jo mere kontakt vi har med vores køn og seksuelle kraft, jo større frihed vil vi have til at skabe.

En tilpasset, skamfuld og genert kvinde, har svært ved at føle sig fri, stråle, tage rummet og skabe det liv hun drømmer om.

Det er tid til at komme ud af skyggen, slippe århundreders skyld og skam, sige nej tak til den kristne syndefaldshistorie om Eva som fristerinde og skyld i tabet af paradis.

Jeg inviterer os kvinder til at frisætte os selv, omfavne hele vores væsen, med hele vores krop, seksualitet og følelser. Vi er hele havet og ikke kun en swimmingpool. Vi er hele blomsterengen og ikke kun en opbundet buket.

At stå i sin kraft

At være en fri og seksuel kvinde, betyder ikke nødvendigvis at være meget seksuel aktiv. Det betyder at du som kvinde, lever mere fra din krop end fra dit hoved og mærker kontakten til din krop, dit underliv og den energi og skaberkraft, der kommer derfra.

Det betyder at du lever ud fra nydelse, kærlighed, kraft og med dyb kontakt til dit hjerte, dine følelser, din sandhed og dine grænser.

Hvor mærker du din kraft?

Vi har alle sammen forskellige egenskaber og talenter, hvor inspirationen og kraften kommer igennem.

For mig er det bl.a. når jeg fotograferer. Jeg elsker at se mennesker. At skabe rum, hvor andre kan føle sig trygge og frie til at folde sig ud. Det er det samme både når jeg er terapeut og når jeg er fotograf.

Jeg laver fotosessioner med kvinder, hvor jeg guider kvinden ind i sin essens og femininitet, og så skaber vi sammen et portræt, der fanger kvindens personlighed, styrke, sensualitet og arketype.

Du kan se mine kvindelige portrætter her.

Hvor i dit liv, er du mest i kontakt med din følelse af skaberkraft og frihed?

Hvor føler du dig virkelig powerfuld som kvinde?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page